Stoksuz e-ticaret yapmak isteyen herkes ise dropshipping nasıl yapabilirim sorusuna yanıt arıyor. Çünkü stoklu satışa oranla dropshipping biraz daha karmaşık bir e-ticaret modeli olarak biliniyor.

5 Adımda Dropshipping Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda dropshipping nasıl yapabilirim sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmeler için önemli konular hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve bu sorunuza yanıt bularak internetten stoksuz satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Şirket Kurun

İster stoklu bir şekilde internetten satış yapın isterseniz de stoksuz e-ticaret yapmak isteyin e-ticarete adım atarken ilk yapmanız gereken şeylerin başında şirket kuruluşu yer almaktadır. Çünkü şirket kurmadan e-ticaret yapmak fatura kesmenizi ve vergi ödemenizi engelleyecektir. Bu da ilerleyen dönemlerde idari para cezaları almanıza neden olabilecektir.

Bu nedenle dropshipping nasıl yapabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin ilk olarak bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu noktada kişiler çoğu zaman şahıs, limited ya da anonim şirket türlerine yönelerek şirket kuruluşu yapmaktadır. Böylece şirket kuruluşu yapan markalar tedarikçi anlaşması, e-ticaret sitesi açma gibi süreçleri kolayca tamamlayabilmektedir.

Satacağınız Ürünlere Karar Verin ve Tedarikçi Seçin

Dropshipping nasıl yapabilirim sorusuna yanıt arayanların önem vermesi gereken bir diğer konu da satılacak ürün ve hizmetleri araştırmak olmalıdır. Çünkü bu noktada ne kadar profesyonel bir araştırma yapılırsa sektör seçimi o kadar kolay olacaktır.

Bu nedenle dropshipping ile e-ticaret yapacak olan her markanın e-ticaret istatistikleri, trend e-ticaret ürünleri, pazaryerinde satılan ürünler gibi konularda araştırma yapması ve sektör seçimi yapması gerekmektedir.

Ardından markalar faaliyet gösterecekleri sektörlere adım atmak için dropshipping tedarikçisi olarak hizmet veren kişiler ile görüşmeli ve bir tedarikçi seçimi yapmalıdır.

E-ticaret Sitenizi Kurun

Dropshipping ile satacağınız ürün ve hizmetlere karar verdikten sonra satacaklarınızı sergilemek için bir e-ticaret sitesi kurmanız gerekir. Genellikle bu noktada markalar:

  • E-ticaret sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır e-ticaret alt yapıları

Gibi yöntemler ile sitlerini hayata geçirir.

  • E-ticaret sitesi yazdırma yöntemi markaların proje bazlı çalıştığı site kurma sürecidir ve genellikle dropshipping yapacak olan firmalar için maliyetlidir.
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar ise basit düzeyde e-ticaret sitesi kurmak isteyen markaların tercih ettiği yazılımlardır. Genellikle demo özellikte olduğu ve geliştirme gerektirdiği için masrafların artmasına neden olmaktadır.
  • Hazır E-ticaret Paketleri ise dropshipping yapacak olan markalar tarafından en çok tercih edilen alt yapılardır. Profesyonel bir e-ticaret sitesine sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.

Sizler de e-ticaret sitesi kurma maliyetini düşürmek ve dropshipping ile başarılı olmak için Ticimax gibi hazır e-ticaret paketlerine yönelebilirsiniz. Böylece sitenizi hızlıca kurabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

İstanbul sınırlarını kaldırdı! İstanbul sınırlarını kaldırdı!

Sitenizi Tasarlayın

Dropshipping ile e-ticaret yapmak için profesyonel bir site tasarımına da ihtiyacınız bulunur. Çünkü internetten alışveriş yapan kişiler güven verici e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih eder. Bu nedenle dropshipping nasıl yapabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin belirli konulara önem vererek site tasarımı yapması gerekir.

  • Responsive tema kullanımı
  • Profesyonel ürün fotoğrafları
  • SEO Uyumlu Ürün Açıklamaları
  • Kurumsal kimliğin yansıtılması
  • Ödeme sayfası tasarımı

Profesyonel e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin önem vermesi gereken konular arasında yer almaktadır. Sizler de bu unsurları önemseyerek sitenizi tasarlayabilirsiniz.

Dijital Pazarlama

Dropshipping nasıl yapabilirim diyorsanız en can alıcı noktaya geldiğimizi bilmelisiniz. Genellikle internetten ürün ve hizmet satan markalar belirli bir hedef kitleye yönelik satış yapar ve bu noktada işletmelerin hedef kitlelerine ulaşmak için tercih ettiği dijital pazarlama yöntemleri bulunur.

  • SEO
  • E-mail Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Arama Motoru Reklamları
  • Influencer Marketing

Dropshipping markalarının hedef kitlelerine ulaşmak ve satışlarını artırmak için tercih ettiği dijital pazarlama yöntemleridir. Sizler de bu yöntemler ile e-ticaret sitenizdeki ürünleri pazarlayabilir ve böylece ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ulaştırarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Ticimax Dropshipping Tedarikçileri ile Satış Yapın

E-ticaret sitenizi sizler de Ticimax ile kurarak, Ticimax’ın anlaşmalı olduğu Dropshipping tedarikçileri ile çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Tedarikçi XML Entegrasyonu sayesinde sitenize ürünleri hızlıca aktarabilir ve böylece kolay bir şekilde dropshipping yapabilirsiniz.