Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı ve ATO Congresium'da gerçekleşen 2016 Yılı ve Sonrası Projeleri tanıtım toplantısında yatırımlar hakkında bilgi verdi.

22 yıl önce Ankara'nın havası kirli, sosyal ve kültürel faaliyetlerden yoksun bir şehir olduğunu ancak göreve başlamasıyla yaşanan büyük değişimle beraber Başkentin marka haline geldiğini belirten Gökçek, belediye başkanlığı dönemine ilişkin çalışmalarını anlattı.

Ankara Boğazı'nı 3 yıl içinde kazandıracağız

Arkadaşlarının kendisine Ankara'ya bir deniz getiremedin diye takıldığını aktaran Melih Gökçek, Deniz getiremedik ama bu 3 yıl içerisinde Ankara Boğazı'nı Ankara'ya kazandıracağız ve yapmaya başlayacağız Şu anda plan ve projeler yapıldı TRT'nin hemen arka tarafında, sağında ve solunda ufak villa ve işyerlerinin bulunduğu 11 kilometrelik İmrahor Vadisi üzerinde kuracağız Basketbol sahaları, dinlenme alanları ve sosyal alanlarla Ankara’ya kazandıracağız dedi.

Turan Güneş Bulvarı'ndaki trafiğin rahatlatılması için de TRT'nin yanında yapılacak, Ankara Boğazı Viyadüğü ile bulvarı Çevre Yolu'nu bağlayacaklarını kaydeden Gökçek, bunu da 3 yıl içinde gerçekleştireceklerini bildirdi.