Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde verilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi İlçede süren operasyonda, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 62 oldu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 207'ye yükseldi.

Cizre'de 21 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bir antitank roketatar mühimmatı, iki av tüfeği ve 100 av tüfeği fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki gaz maskesi, bir drone hava aracı ve bol miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi.

Silopi ilçesinde ise 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi Bu ilçede sürdürülen operasyonda da toplam 36 terörist etkisiz hale getirildi Operasyonda 46 el yapımı patlayıcı imha edilerek, üç barikat kaldırıldı, bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir el bombası ele geçirildi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Kilis Elbeyli'de de Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçtiği tespit edilen ve DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen, yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı.