BEBEĞİN GAZI NASIL ÇIKARILIR?

Gaz sıkıntısı çeken yenidoğan bebekler için nasıl doğru şekilde gaz çıkartılır öğrenmek için yazımızı mutlaka okumalısınız.

BEBEĞİN GAZI NASIL ÇIKARILIR?
 Bebeğin gazını çıkartmanın en kolay yolu süt emdikten hemen sonra bebeği hafif yukarı kaldırmakla çıkar. Anne bebeği emzirdikten sonra kucağına yatırıp, göğsünü kapatıp vakit kaybettiğinde bebeğin gazı sindirim sistemine geçmeye başlar ve gaz birikmiş olur. Bu yüzden bebek anneyi emdikten hemen sonra zaman kaybetmeden annenin veya babanın bebeği omzuna doğru götürmesi son derece önemlidir.

Gaz çıkarma sırasında ebeveynlerin dikkat etmesi gereken teknik bebeğin miğdesinin yukarıya kaldıran kişinin omuzuna tam manasıyla değmiş olması gerekir. Bebeğin içindeki gazı çıkarmayı şişedeki kabarcığı çıkarmak gibi düşünmeli ve aşağıdan yukarıya doğru (poposunun altından hafif vurarak sırtından diğer elinizde vücudunu sabitleyerek) çıkartılması gerekir. Doğru taktiği yaptıktan sonra gaz çıkarmak oldukça kolaydır. Mutlaka emzirdikten sonra gazın çıkmasını beklemek gerekir.

Gazı çıkartmadan önce annenin omzuna temiz bir bez yada tülbent koyması bebeğin herhangi bir toza marun kalmasını engeller. Bu şekilde bebeğin gazı çıkartmasına yardım edildikten sonra bebeğin fazla yemiş olduğu sütü çıkartacağı manasına gelir. Bu olağan bir durumdur annelerin veya babaların bu durumdan korkmasına gerek yoktur. Bebek yeterince doymuş bile olsa miğde yapısı tam olarak gelişmediği için doyduğunun farkına varmayıp fazlasını emebilir. Bu bir hastalık değildir. Bu yüzden yenidoğan bebeklerin bir miktar kusması olağan bir durumdur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.