Mars yolculuğu yarına kaldı!

Uzay kapsülünün fırlatılması yarına kaldı.

Mars yolculuğu yarına kaldı!
 Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), insanoğlunun gelecekte Mars'a yolculuk etmesinde önemli bir rol oynaması beklenen Orion uzay kapsülünü testi ertelendi.

Yetkililer, sert esen rüzgarın ve insansız Delta roketinin yakıt tapasındaki sorunun, Orion'un bugün fırlatma rampasından ayrılmasını ertelediğini, yarın sabah yeniden bir deneme yapılacağını bildirdi.

Roketin video kamera sisteminin batarya gücünün düşmesi de testin ertelenmesi kararını pekiştirdi.

Yaklaşık 6 bin kilometre irtifada, Dünya'nın çevresini iki kez dolaşması beklenen Orion'da yolculuk sırasında astronot bulunmayacak.

Orinon'un bu turdan sonra saatte 30 bin kilometre hızla atmosfere yeniden girmesi ve paraşütler yardımıyla Meksika'nın Baja California Yarımadası açıklarında Büyük Okyanusu'na iniş yapması öngörülüyor.

Koni şeklinde, 3,3 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki uzay aracı, 1960'larda ve 70'lerde astronotları Ay'a götüren Apollo uzay gemilerine benziyor. Altı astronot kapasiteye sahip Orion, Apollo'nun 1972'deki yolculuğundan bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu'nun ötesine geçen ilk uzay aracı olacak.

Uzay aracı, asıl yolculuğuna çok daha güçlü bir roketle 2020'de çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.