Dev Proje İçin Düğmeye Basıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64 Hükümetin bu sene gerçekleştireceği eylem planında yer alan Türkiye Uzay Ajansı kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

Dev Proje İçin Düğmeye Basıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için ilk adım olan kanun tasarısı çalışmaları başladı Bu yılın ilk yarısında TBMM'ye sunulması planlanan tasarının yasalaşmasıyla Ajansın kurulması için ilk adım atılmış olacak.

Ajansın nerede kurulacağı, nasıl çalışacağı, bütçesi, personelinin statüsü ile diğer kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini belirlenecek olan tasarının yasalaşmasının hemen ardından Ajansın idari yapılanması gerçekleştirilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı milli haberleşme uydusu geliştirme Ar-Ge'sini başlatarak uydu teknolojileri alanında Uydu Sistemleri Test ve Entegrasyon Merkezi'nin (USET) yapımına yaptığı katkıyla uzay teknolojileriyle ilgili çok önemli kazanımların öncülüğünü yapılıyor.

Türkiye'nin uzayla ve yörünge haklarıyla ilgili menfaatlerini korumayı hedefleyen Ajansın temel amacı, Türk NASASI'nı kurmak olacak Merkezinin Ankara'da kurulması planlanan Ajans, uluslararası uzay ve uydu örgütleriyle işbirliği içinde olacak.

Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyen Ajans, uzay teknolojilerinden yararlanarak tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet verecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.