“Tosia Tech, TosiaCash ile çoğu sektörde oyunun kurallarını değiştiriyor’’

Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesinde stratejik öneme sahip olan Türk yazılım sektörü yeni kurulan şirketlerle birlikte dünya ile daha rekabet edilebilir bir konuma doğru emin adımlarla ilerliyor.2017 yılında kurulan Tosia Tech geliştirdiği yeni çözümlerle yazılım sektöründe Türkiye’nin uluslararası hedeflerinin gerçekleştirilebileceği noktasında umut veren genç ve dinamik şirketler arasında yer alıyor.

“Tosia Tech, TosiaCash ile çoğu sektörde oyunun kurallarını değiştiriyor’’

Çok değil, bundan bir yıl önce, iki idealist arkadaşın birlikte yola çıka­rak kurduğu Tosia Tech, sadece ulusal anlamda değil uluslararası alanda da ses getirecek yazılım çözümleri geliş­tiriyor. Yazılım Mühendisi Murat Can Ümit ve Osman Hatipoğlu’nun yöne­timinde, çoğu genç yazılım ve bilgisa­yar mühendisinden oluşan kadrosuyla ‘global çaplı, katma değeri yüksek, ulu­sal ekonomiye katkı sağlayan, hayatlara konfor ve değer katan’ yazılım çözümleri üretme amacıyla çalışmalarını sürdüren Tosia Tech, geliştirdiği TosiaCash plat­formuyla bu amacını gerçekleştirme nok­tasında büyük bir adım atmış oldu. Yavaş yavaş sonuna yaklaşıldığı ve çok yakında tanıtım lansmanının gerçek­leştirileceği TosiaCash başta yemek sek­törü olmak üzere birçok farklısektörde oyunun kurallarını değiştirecek. Yüksek komisyon oranlarından güvenli ve gizli alışverişe kadar birçok sorunun orta­dan kaldırıldığı TosiaCash, yerli bir ürün olması dolayısıyla da bu alanda yurt dışı­na çıkan milyonlarca doların Türkiye’de kalmasını sağlayacak. Sokak hayvanları, sahipsiz hayvan­lar, barınaklar ve sahipsiz hayvanlara gönüllü olarak yardım eden sivil toplum örgütlerine destek olacak olan bir proje üzerinde de çalıştıklarını belirten Tosia Tech kurucuları Murat Can Ümit ve Osman Hatipoğlu ile profesyonel kariyer­lerini bırakıp idealist amaçlarla çıktıkları yolculuğun seyrini ve rotasını konuştuk.

“Alanınızda başarılı, iyi bir kari­yere sahip mühendis iken Tosia Tech’i kurdunuz. Yazılım sektöründe şirketini­zi hangi alanlara konumlandırdınız?”

Murat Can Ümit:

Piyasadaki sıradan ve alışılmış yön­temler yerine dijital dünyanın rotasına uygun olacak olan ve ülkemiz teknolo­ji sektöründe yenilikler yaratacak pro­jeler üretmek amacı üzerine şirketimizi konumlandırdık. Tosia Tech’te önemse­diğimiz en temel değerimiz, katma değer­li ve hem kullanıcısına hem de piyasaya optimum maliyet, kalite ve performans odaklı çözümler sağlamak.

Hangi konularda çözümler gelişti­riyorsunuz?

Osman Hatipoğlu:

Tosia Tech olarak standart yön­temlerle projeler üretebildiğimiz gibi blockchain ile projeler de geliştiriyo­ruz. Finansal sistemler, ödeme sistemle­ri, akıllı sözleşmeler ihtiyaç bazlı blockc­hain projeleri ve bunun gibi birçok proje geliştirebiliyoruz. Aynı zamanda müş­terilerimizin talebine istinaden ihtiyaç duydukları programları, uygulamaları, mobil projelerini internet ve sunucu tara­fı uygulamalarını geliştiriyor ve bunu yaparken tam olarak ihtiyaçlarına cevap olacak olan doğru çözümleri sunuyo­ruz. Dileyen partnerlerimize dijital dönü­şümleri için Blok Zinciri danışmanlığı ve proje ortaklığı yapıyoruz ve destek olu­yoruz. Marka ve kurumsal kimlik tasarı­mı ve danışmanlığı da yine müşterileri­mize verdiğimiz hizmetler arasında yer almaktadır.

“TosiaCash adını verdiğiniz ve yeni nesil ödeme platformu olarak nitelendirdiğiniz Amiral Projenizi geliştirirken ki temel motivasyonunuz ve hedefiniz nedir?”

Murat Can Ümit:

“Bugün teknolojinin yaşantımıza getirdiği yeni boyutları konuşuyoruz ve teknolojiyle yaşıyoruz. Dijitalleşen endüstri ile nesnelerin interneti, bulut bilişim, büyük veri, yapay zeka, öğrenen makineler ve blok zinciri daha da önem kazandı ve kazanmaya devam ede­cek. Biz arkadaşlarımızla yakın gel­ecekte “On-Chain Application” ve “Off-Chain Application” terminolo­jilerinin oldukça önem kazanacağına inanıyoruz.

TosiaCash de bu amaca hizmet edecek şekilde blok zincirinin üzeri­ne tasarlandı. Platformun paydaşlarına sağladığı faydalar şeffaf, güven­li, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir olması, ayrıca platformun doğası gereği sağladığı optimum performans/maliy­et oranıdır.

TosiaCash’i proje takımımızla birçok sektörde kullanılabilecek şekilde tasarladık, uygulanacağı sektörlerdeki teknoloji algısını değiştirmeyi hedefli­yoruz, bu hedefle yola çıkarak ilk önce ülkemiz “Yemek Kartı” sektöründeki mevcut problemleri ve anlaşmazlıkları ortadan kaldıracağız.

“TosiaCash ile milyonlarca dolar ülkemizde kalacak’’

Osman Hatipoğlu:

TosiaCash sayesinde, yüksek komisyonlarla elde edilen paralar artık yurt dışına çıkmayacak. Komisyon olarak ulusla­rarası şirketlere ödenen paralar üreticinin cebin­de kalacak ve yatırı­ma dönüşecek,istihdam artacak. Bu da bizim en çok mutluluk duydu­ğumuz nokta. Biz Tosi­aCash’i sadece yemek sektörü için kurgulama­dık, farklı sektörlerde ki iş yapış süreçlerine hemen entegre olabi­lecek bir formatta bu platformu oluşturduk. Blok zinciri (Blockchain) sistemi ile oluşturduğu­muz TosiaCash, bütün işletim sistemlerine uyan, hızlı, güvenli ve aynı zamanda takibi kolay bir sistem.

“TosiaCash ile yüksek komisyon oranları tarih oluyor”

Murat Can Ümit:

TosiaCash Yemek kartı ve ödeme sektöründeki yüksek komisyon ve kul­lanışsız yapıya çözüm getirecek bir sistem olacak. TosiaCash blok zinci­ri ağı üzerinde çalışan, kuralları ve yapıları son derece sağlam, yeterince hızlı, kullanımı kolay ve net olan, aynı zamanda da güvenli olan bir ödeme sistemidir.

Bugün yemek sektörü çok yüksek komisyon oranlarının ödendiği bir sek­tör. Birkaç uluslararası firmanın teke­linde olan bu alanda gece gündüz çalışıp emek veren işletmeler ödedikleri yük­sek komisyon­lardan dolayı büyük sorun­lar yaşıyor­lar. TosiaCash ile yemek sektörün­de işletme­lerin karlılı­ğını düşüren ve ekonomiyi verimsizleş­tiren düzene dur demiş olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.