Milli Eğitim' deki öğretmenlerimizin yapmış olduğu "serbest kürsüm (covid 19'da ailem yanımda)" eTwinning proje ortaklarından Ordu'daki Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu öğretmenlerinden Hamiye TOK'un başlatmış olduğu "Bir Dakika Yerime Geçer misin" etkinliğinde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine özel gereksinimli bireylere farkındalığı yaşatmak amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. Özel öğrencilerimiz yönergeyi verdi diğer öğrenciler de özel gereksinimli bireylerin yerine geçerek, empati kurdu ve bir dakika da olsa onların hayatlarındaki zorlukları farketti.

 

 

          Ordu'daki öğrencilerimiz takımların başkanı oldu ve yönergelerini kayıt altına alıp arkadaşlarına iletildi. Şırnak/Uludere, Bitlis, Muğla/Seydikemer(iki okul), İzmir /Torbalı, İstanbul/Başakşehir, Aksaray, Gaziantep/Oğuzeli, Şanlıurfa/Ceylanpınar daki öğrencilerimize de izledikleri videolar ile farkındalık etkinliģine katıldı. 

 

Yapılan etkinlik video ve fotoğraflarla kayıt altına alındı.

 

      

      1. takım: Görme yetersizliği olan bireylerin yerine geçti gözleri kapalı önüne konulan nesneleri tanımaya çalıştı.

2.takım: İşitme ve konuşma yetersizliği olan bireylerin yerine geçti ve işaret diliyle bir kaç kelime söyledi.

 3. takım: Ortopedik yetersizlikte kolları olmayan bireylerin yerine geçti ve ayakları ile resim yaptı.

 4.takım: Ortopedik yetersizlikte ayakları olmayan bireyin yerine geçti ve ayaklarını bağlanıp hazırlanan parkurda yürümeye çalıştı.

Yapılan bu etkinlik sonrası öğrencilerimiz ile sohbet edildi ve özel gereksinimli bireylerin hayatlarındaki zorluklar ve bizlerin üzerine düşen görevlerin neler olduģu konuşuldu.