Adliyeye girişlerde aranmak istemeyen avukatlara ve gazetelere ilan veren Türkiye Barolar Birliği’ne Cumhurbaşkanı'ndan eleştiri geldi: "Yargının tamamı değilsiniz, üç ayağından birisiniz. Gazetelerdeki o ilanları görünce güldüm, ‘vah zavallılar’ dedim."

Akşam'dan Kurtuluş Tayiz'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran dönüşü uçakta yaptığı açıklamada Barolar Birliğini sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:

TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR
“Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik hukuk devletinde benim de haklarım olacak mıdır? Olacaktır. Bir cumhurbaşkanına isteyen istediği gibi hakaret ederse bu karşılıksız mı kalmalı? Kendimi normal bir insan yerine koyuyorum.

TÜRKİYE KABİLE DEVLETİ DEĞİL
Bakıyorsunuz baro, işte çıkmışlar gazetelere tam sayfa ilan veriyorlar. İlanda da yine tehdit ediyorlar. Barolar olarak yargının tamamı da değilsiniz, yargının 3 ayağıdan birisiniz. Türkiye’de bir jüristokrasi mi oluşturmak istiyorsunuz? Böyle bir şeye mi Türkiye’yi götüreceğinizi zannediyorsunuz? Türkiye bir kabile devleti değil, o işler geride kaldı, o eski Türkiye’ydi.

VAH ZAVALLILAR DEDİM
O ilanları görünce güldüm, gerçekten vah zavallılar dedim. ‘Siz Türkiye’yi ne zannediyorsunuz?’ dedim. Türkiye’yi eğer Barolar Birliği idare etmek istiyorsa, hodri meydan çıksınlar siyaset meydanına. Adalet saraylarında adliyelerde bu aramaların kesinlikle yapılması lazım. İkincisi, özel güvenliğin kamu kurumlarının tamamından bence ayıklanması lazım.”