Danimarka Otobanlara Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonlari Kuruyor

DANİMARKA otobanlara elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmaya karar verdi.

Danimarka Otobanlara Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonlari Kuruyor
DANİMARKA otobanlara elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmaya karar verdi.


Enerji Bakanı Rasmus Helveg Petersen , Kopenhag-Arhus şehirleri arasındaki yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta otobanlara 13 şarj istasyonu kurulacağını, sürücülerin bundan böyle araçlarını şarj etmek için otobandan ayrılmak zorunda kalmayacaklarını söyledi. Şarj istasyonlarının E.ON Danmark A/S firması tarafından kurulacağı bildirildi. Şarj istasyonlarının yeni yıla kadar hazır olacağı ve her türlü elektrikli aracın şarj edilebileceğini belirten Enerji Bakanı Rasmus Helveg Petersen, şöyle dedi:


"Karayolları ve bazı firmalar arasında görüşmeler devam ediyor. Kopenhag Arhus şehirleri arasındaki otoban dışında, Güney ve Kuzey Jylland bölgelerindeki otobanlara da şarj istasyonları kurulacak. Karayollarını elektrikli trafik haline getireceğiz. Elektrikli araç kullanmak, bugünün benzinli ve dizel araçlarını kullanmak kadar kolay olacak. Böyle olunca da insanlar elektrikli araçları tercih edecekler. Artık araçların çevreyi kirletmesi önlenecek."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.