Danimarka'da Gazze Saldırılarını Protesto Edenler Ve Destek Verenler Karşı Karşıya Geldi

Ünsal TURAN/ KOPENHAG,(Danimarka),() - DANİMARKA’nın başkenti Kopenhag’da İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden ve destekleyenler karşı karşıya geldi. Olaylar alınan polisin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde güçlükle...

Danimarka'da Gazze Saldırılarını Protesto Edenler Ve Destek Verenler Karşı Karşıya Geldi

Ünsal TURAN/ KOPENHAG,(Danimarka),() - DANİMARKA’nın başkenti Kopenhag’da İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden ve destekleyenler karşı karşıya geldi. Olaylar alınan polisin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde güçlükle önlenirken, taş atan bazı göstericiler gözaltına alındı.
İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden bir grup belediye meydanında yaptıkları gösteride İsrail’i ve İsrail’e destek olan ülkeleri protesto etti. Gösteriye yaklaşık 300 kişi katıldı.
Parlamento meydanında toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup ise İsrail'in operasyonlarına destek gösterisi yapmak istedi. Grup, İsrail’in orta doğuya barış getirmek istediğini, İsrail ordusunun bölge halkına karşı değil, teröristlere karşı savaştığını savundu. İsrail karşıtı bir grup, meydana yürümek isteyince, polislerle göstericiler arasında gerginlik yaşandı.
POLİS GRUBU COPLADI
Polis, İsrail'in operasyonlarını destekleyen grubun etrafında etten duvar ördü. Barikatı aşmak isteyen karşı gruptan bazı gençler polise taş attı. Bunun üzerine polis gruba müdahale ederek bazılarını gözaltına aldı. Operasyonları protesto eden grup, tekbir getirerek seslerini duyurmaya çalışırken, diğer grup güvenlik nedeniyle önce parlamento iç avlusuna alındılar, oradan da polis otobüsleri ile bölgeden uzaklaştırıldılar.
İsrail'i destekleyen grup arasında kalan Gladsaxe belediye meclisi üyesi İsminur Yalçınkaya ’ya yaptığı açıklamada, "Ben barıştan yana olduğum için buradayım. Zavallı gençler çocuklar öldürüldüğü için buradayım. Filistinliler olsun İsrailliler olsun duyguları o kadar dorukta ki birbirlerinin gözünün içine bile bakamıyorlar sinirler en üst düzeyde. Zaten konuşabilseler barış sağlanırdı" dedi. İsminur Yalçınkaya, gösterilere katılan Türklere de şiddete başvurmamaları çağrısında bulundu. 

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.