İETT Liberya ve Çad’a otobüsler gönderiyor.

İstanbul’da toplu taşımada yaptığı yeniliklerle adından söz ettiren İETT, filosunu tamamen yenileyerek çalışır durumdaki otobüslerini de ihtiyaç duyulan ülkelere göndermeye devam ediyor

İETT Liberya ve Çad’a otobüsler gönderiyor.
İstanbul’da toplu taşımada yaptığı yeniliklerle adından söz ettiren İETT, filosunu tamamen yenileyerek çalışır durumdaki otobüslerini de ihtiyaç duyulan ülkelere göndermeye devam ediyor. İETT daha önce Bosna Hersek’e gönderdiği 30 otobüsün ardından şimdi de Afrika’nın iki ülkesi Liberya ve Çad’a otobüsler gönderiyor. Liberya’dan gelen otobüs ve eğitici personel talebini geri çevirmeyen İETT, TİKA (Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) işbirliği protokolü imzalayarak 20 adet İkarus marka otobüs yardımında bulundu.

Ebola için mobil hastane

Önceki gün gemilere yüklenen otobüsler Liberya’ya doğru yola çıktı. İETT’den yapılan açıklamada tüm bakım ve onarımları İETT tarafından yapılan 20 otobüsün ve yedek parçaları da hazır hale getirilerek gönderildiği belirtildi. Ayrıca Liberya’daki Ebola virüsü nedeniyle yaşanan sıkıntıları gidermeye destek olmak amacıyla iki otobüs de mobil hastaneye dönüştürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas ve Çad N’Djamena Valisi Dr. Havva Came ile görüşmesinde gelen talep üzerine İETT aynı zamanda 20 adet otobüsü de N’Djamene Belediyesi’ne göndermeye hazırlanıyor. TİKA ile yapılacak işbirliği neticesinde Çad’a gönderilecek 20 adet O 345 model Mercedes solo otobüsün bakım onarım ve yenileme çalışmaları devam ederken, otobüslerin eylül ayında Çad N’Djamene Belediyesi’ne gönderilmesi planlanıyor. Otobüslerin kullanımı ile ilgili eğitim almak için İstanbul’a hem Liberya’dan hem de Çad’dan 3’er kişi geldiği kaydedilirken, 2 hafta boyunca İETT tarafından eğitime tabi tutulan ekip, ülkelerindeki personele aynı eğitimi vermek üzere görevlendirildiler. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.