İranlı öğrenci eşcinsel iddiasıyla idam edildi

İran'ın İsfahan kentinde katıldığı yaz kampında bir öğretmeni tarafından eşcinsellikle suçlanan 14 yaşındaki Akbar Zargarzadeh, okuldaki öğrencilerin gözleri önünde idam edildi.

İranlı öğrenci eşcinsel iddiasıyla idam edildi
 İran'ın Isfahan kentindeki bir yaz kampında öğrenci olan 14 yaşındaki Akbar Zargarzadeh, eşcinsel olduğu gerekçesiyle ağaçtan sallandırılarak idam edildi. İslami bir yaz kampıda öğrenci olan Zargarzadeh okuldaki din öğretmeni tarafından eşcinsel olmakla suçlanıp, okulun diğer öğrencileri önünde idam edildi. İdam esnasında din adamının diğer öğrencilere "eşcinsellerin öldürülmesi gerektiğini, Tanrı’nın öyle emrettiğini söylediği" öğrenildi.

İranlı gazeteci Amir Taheri, olayla ilgili olarak kişisel Twitter hesabına şunları yazdı: "14 yaşındaki Akbar Zargarzadeh, kampın mollasının onu eşcinsellikle suçlayarak ölmeyi hak ettiğini söylemesinin ardından İslami erkekler kampındaki bir ağaca asılarak öldürüldü."

"IŞİD İLE AYNI DERECEDE VAHŞİ"

Haberin sosyal medya üzerinden duyurulması sonrasında AB İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuran AB İnsan Hakları Ortadoğu temsilcisi ve The Jerusalem Post gazetecisi Benjamin Weinthal, İran başkanı’nın İran’da eşcinsel olmanın yasal olmadığını ve eşcinsel faaliyette bulunan vatandaşlarının ya müebbet hapis ya da ölümle cezalandırıldığını söylediğini duyurdu.

Ortadoğu ve Arap dünyasının önemli gazetecisi Hasan Sari, yazdığı makalede İran’ın yaptığı bu hareketin IŞİD ile aynı derecede vahşi olduğunu bildirdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.