Kürtlere sert tepki: Defolup gidin onlara yardım edin

Bir haftadan bu yana Fransa'nın Marsilya kentinde eylem yapıp IŞİD'i protesto eden Kürt eylemcilere, Marsilya Emniyet Müdürü'nün Özel Kalemi Gilles Gray "Burada eylem yapacağınıza Fransa'dan defolup gidin ve Irak'ta, Suriye'de İslam Devleti'ne karşı savaşın" diye tepki gösterdi.

Kürtlere sert tepki: Defolup gidin onlara yardım edin
Marsilya'nın yerel gazetelerinden La Marseillaise'de çıkan habere göre Marsilya Emniyeti'nden yetkililer, şehrin merkezindeki marina yakınlarında çadır kuran eylemcilerle geçtiğimiz perşembe günü yapıldığı anlaşılan bir görüşme gerçekleştirdi.

Gazetenin haberine göre görüşme sırasında sinirlenen Marsilya Emniyeti Özel Kalem Müdürü Gilles Gray, Kürt temsilcilere Fransa'yı terk etmeleri ve IŞİD'e karşı savaşan "kardeşlerine" yardım etmelerini söyledi. Kürt temsilcilerden biri Fransa'nın yardım edebileceğini, bunun için Cumhurbaşkanı'na gönderilmek üzere bir imza kampanyası başlattıklarını söylediğinde ise Gray'in yanıtı "Orada kardeşleriniz savaşırken, sizler Marsilya'yı karıştırmaya çalışıyorsunuz" şeklinde oldu. Kürt temsilciler, amaçlarının kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu söylediklerinde ise Gille Gray "Sizin davanız Marsilyalıların umurunda değil" dedi. Gray, konuşmanın ilerleyen bölümünde ise daha da öfkelenerek "Marsilya'yı mahvedeceğinize Fransa'dan defolup gidin, oradaki kardeşlerinize yardım edin" diye çıkıştı.
 


Anahtar Kelimeler:
IşidKürtMarsilyaFransa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.