- BODRUM'daki beş yıldızlı bir otelde şezlong yüzünden tartıştıkları Almanya'dan gelen bir gurbetçi tarafından dövülen İngiliz kardeşler Ben ve Danny Slade'in yaşadıkları İngilz basınına haber oldu.

Ailesi ile birlikte Gümbet'deki bir otele yerleşen 22 yaşındaki Ben ile 26 yaşındaki Danny Slade, iki hafta önce meydana gelen olayda iddiaya göre şezlongunu istedikleri ve ardından nişanlısına küfrettikleri Almanya'dan gelen gurbetçi Kunter K.'nin saldırısına uğradı. Olaydan sonra İngiltere'ye dönen kardeşler İngiliz basınına bıçaklı saldırıya uğradıklarını ve ölümden döndüklerini anlattı.

Daily Mirror gazetesinde geniş yer alanda haberde, olayın bir korku filmi benzediğini anlatan kardeşler, şezlong yüzünden kendilerine saldıranın 'delirmiş vaziyette üzerlerine gelerek seni öldürürüm' dediğini söyledi. Ben Slade'in bacaklarından, kollarından ve ayaklarından yaralandığı ve ağabeyi Danny'nin ise ölümden kıl payı kurtulduğunu yazan gazete, onlarca tatilcinin şahit olduğu olayın bir koklu filminden farksız olduğunu yazdı.

Danny olayı gazeteye, "Yaşananları unutamıyorum. Daha kötüsü olabilirdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hayatta olduğum için şanslıyım" diye anlatırken kardeşi Ben; "Ailemin şezlongların ikisini alabileceğini söyledim, ancak buna sinirlenen turist, bir süre sonra elinde bıçakla geri geldi ve beni bıçaklamaya başladı. O sırada çığlak atmaya başladım. Böyle bir şeyi daha önce yaşamamıştım. Bir şezlongun üzerine düştüm ve burada beni bacağımdan bıçakladı. Bir taraftan da 'seni öldürürüm' diyordu. Daha sonra ağabeyim saldırganı benden uzaklaştırmak için arkasından itti. O sırada ağabeyimi bıçakladı. Danny, hayatımı kurtardı. Beş bıçak darbesi aldım" ifadelerini kullandı.
Ailesi ile birlikte evleri Ashford'a dönen kardeşlerin 49 yaşındaki anneleri Mary de gazeteye, "Çocuklarımı o şekilde görmek tam bir kabustu. Adeta şoka girdim. Önce Danny'yi gördüm. Her tarafı kan içindeydi. Korkunçtu. Bu olay tatilimizi mahvetmekle kalmadı aynı zamanda hayat boyu kötü bir hatıra olarak kalacak" dedi. Gazete, Gümbet'deki otelin yorum yapmayı reddettiğini Kunter K.'nin ise polis tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını yazdı.