100 Yılda Bir Değil 6 Ayda Bir Olacak

Yapılan bir araştırmaya göre, 2050 yılından itibaren Avrupa'yı, daha önce görülmemiş düzeyde tehlikeli doğa olayları bekliyor.

100 Yılda Bir Değil 6 Ayda Bir Olacak
İklim Değişiklikleri' dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, Avrupa önümüzdeki yüzyılda daha önce görülmemiş derecede tehlikeli doğa olaylarına sahne olacak. doğa olayları özellikle Avrupa'nnın güneybatı bölgesinde artış gösterecek. Araştırmacılar, normalde 100 yılda bir görülecek felaketlerin 2050'den itibaren her sene gerçekleşebileceğini söylüyor.

Her yıl kıtanın belli bölümleri; şiddetli yangınlar, nehirlerde taşma ve fırtınalarla karşı karşıya kalacak. Araştırmacılar yaklaşan tehlikenin tarihin en yüksek seviyesine ulaşacağını belirtiyor.

100 YILDA BİRKEN 6 AYDA BİR OLACAK

Araştırmadan çıkan sonuca göre; Akdeniz kıyılarını aşırı kuraklık, sel ya da sıcak hava dalgaları vurabilir. Bu doğa olayları daha önce olmadığı kadar ölümcül sonuçlara sebep olabilir.

Örneğin İspanya'da 2080 yılından itibaren, iklim değişikliğine bağlı olarak normalde 100 yılda bir olabilecek felaketlerin 6 ayda bir olması bekleniyor.

Derginin başyazarı ve Avrupa Komisyonu Çevre ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nde çalışan Giovanni Forzieri, "Bu araştırma hükümetler ve kurumların çözüm ve strateji hazırlaması için bir uyarı olmalı" dedi.

Aralık 2015'te Paris'te üzerinde uzlaşıya varılan İklim Değişikliği Anlaşması, 175 ülke tarafından imzalanmıştı.

Paris Anlaşması, şu ana kadar iklim konusunda imzalanmış en kapsayıcı anlaşma. Anlaşma ile küresel ortalama sıcaklık artış limitinin yüzyılın sonuna kadar 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılması hedefleniyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.