AB, PKK'yı Uyardı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, terör örgütü PKK'nın saldırılarının sona ermesi gerektiğini söyledi.

AB, PKK'yı Uyardı
Hahn, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen "Güneydoğu'daki Durum" başlıklı oturumda konuştu.

PKK'nın 2002'den bu yana AB'nin yaptırım listesinde olduğunun altını çizen Hahn, örgütün 2015'te alınan kararla hala aynı listede yer almaya devam ettiğini ve gelecekte de yer almaya devam edeceğini dile getirdi.

Özerklik ilan etmekten vazgeçmeli.

Hahn, "PKK Türkiye'ye karşı saldırılarını durdurmalı, güneydoğudaki bölgelerde özerklik ilan etmekten vazgeçmeli" ifadelerini kullanırken, PKK tehdidini çok ciddiye aldıklarına da vurgu yaptı.

Bu yaşananlar nedeniyle "barış sürecinin ve diyaloğun sekteye uğramaması gerektiğini" dile getiren Hahn, Türkiye'nin kendini savunma hakkını kullanırken demokratik kazanımlara dikkat etmesinin önemini ifade etti.

Hahn, "çözüm sürecinin acilen yeniden ele alınması ve son iki yılda kaydedilen ilerlemenin zarar görmemesi" çağrısında bulunarak, "Çözüm süreci, onlarca cana mal olan sorunun en iyi çözümü" yorumunda bulundu.
Anahtar Kelimeler:
AbUyardıPKKyı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.