Bakan Kerry şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, ABD için çok önemli bir ortaktır, aynı zamanda NATO'nun müttefikidir. Türkiye şu an 2 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye'ye bu sığınmacılar konusunda yaptıkları çabalardan dolayı takdir ettiğimizi söylemek istiyoruz.

Bu bağlamda, ek bir 27 milyon dolarlık bir desteğimiz olacağını açıklamak istiyoruz. Amacımız Suriye'de krize siyasi bir çözüm getirilebilmesi. Türkiye ile ekonomi bağlarımız var. Bu bağlamda çok önemli konularda eminim çok güzel görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Kıbrıs konusunda oldukça çaba gösterdiğimi söyleyebilirim. Her iki halktan kişiler ve liderlerle görüştüm. Kıbrıs sorununun çözülmesi için elimizden geleni yapacağız.

Bakan Çavuşoğlu ise şunları söyledi:

Teröristler sadece Türkiye'de, Brüksel'de değil Afrika'da ve Pakistan'da da boy gösteriyor. IŞİD sadece ABD'ye dünyaya da tehdit oluşturmaktadır. Sığınmacı krizi ve göç konusunu ele alacağız. Bugüne kadar 3 milyon sığınmacı ülkemizde. AB ile anlaşmaya varmak üzereyiz. Seçim sonrasında bir uzlaşma bekliyoruz. Burada bugün kıymetli meslektaşımla bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Çok teşekkürler.

Çavuşoğlu, "Burada Kıbrıs'ta 2016'ta bir uzlaşma bekliyoruz. KKTC anlaşmaya hazır, seçim sonrasında bir uzlaşma bekliyoruz. ABD bu sürece tam desteğini vermiştir. Burada bugün kıymetli dostumla bir araya gelmek önem arz ediyor" dedi.

Teröristler dünyanın her yanında saldırılarına devam ediyor. Terörü tüm dünyada bitirme konusunda kararlıyız. Neredeyse 1 yıl önce buradaydım, sevgili dostum John'un yorulmak bilmez çabalarından dolayı takdir ediyorum. Ben bugün kendisini tebrik etmek istiyorum, Uluslararası Suriye grubunun eş başkanı.

Bu bölgede düşmancıl hareketlerin azalması konusunda ciddi çabalar gösteriyor. Siyasi çözüm bağlamında ele alınacak. Dostum John'un belirttiği konuları ele alacağız. DAEŞ, El Nusra ve PKK'ya karşı olan çabamızı nasıl geliştireceğiz ele alacağız. Irak'taki durumu da ele almamız gerekecek. DAEŞ Türkiye'nin başka bir komşusu olan Irak'ın yüzde 30'unu işgal etmekte. Göç konusunu da ele alacağız.