ABD'den Kuzey Kore'ye Mesaj

Kuzey Kore'ni̇n çarşamba günü hi̇drojen bombası denedi̇ği̇ni̇ duyurmasının ardından, ABD'ye ai̇t nükleer si̇lah taşıma kapasi̇teli̇ bi̇r B-52 bombardıman uçağı, Güney Kore hava sahasında alçak uçuş yaptı.

ABD'den Kuzey Kore'ye Mesaj
ABD ordusundan yapılan açıklamada, Büyük Okyanus'taki Guam Adasında bulunan hava üssünden kalkan B-52 bombardıman uçağına ABD'ye ait bir F-16 ile Güney Kore'ye ait bir F-15 savaş uçağının eşlik ettiği, Güney Kore'deki Osan Hava Üssü civarında alçak uçuş yaptığı, daha sonra uçağın Guam'a geri döndüğü belirtildi.

ABD Deniz Kuvvetleri'nden Amiral Harry B Harris, açıklamasında, bu uçuşun, ABD'nin Güney Kore ve Japonya'daki müttefiklerine verdiği taahhütlerin göstergesi olduğunu vurguladı Harris, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi, uluslararası yükümlülüklerin açık ihlalidir ifadesini kullandı.

Kuzey Kore çarşamba günü hidrojen bombası denemesi yaptığını iddia etmiş, açıklama öncesi denemenin yapıldığı ileri sürülen Punggye-ri bölgesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Öte yandan, başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun bazı kesimleri, yapılan incelemelerin, başarılı bir hidrojen bombası patlamasıyla örtüşmediğini bildirmişti.
Anahtar Kelimeler:
MesajABDdenKuzey Koreye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.