ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf yeni ve daha etkili bir pozisyona atandı. Dışişleri Bakanlığı'nın yeni sözcüsü John Kirby’nin yaptığı açıklamada, "Marie Harf, 1 Haziran itibarıyla Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Üst Düzey Stratejik İletişim Danışmanı olarak görev yapacak" denildi. Açıklamaya göre Harf, İran’la yürütülen nükleer müzakereler ve diğer kilit konular üzerinde çalışmaya devam edecek. Harf’in görevine ise Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mark Toner getirildi.

GÖKÇEK İLE POLEMİĞE GİRMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf geçtiğimiz haftalarda polemiğe girmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf, kendisine Twitter'dan ‘Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now' diye yazan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in sözlerine yanıt vermeyi düşünmediğini belirterek, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" diye konuşmuştu.

Gökçek'in Harf hakkında yönelik olay sözlerine ikinci bir yanıt daha gelmişti. NATO toplantıları için Ankara'ya gelmesi gündemde olan Harf "Ankara'da Gökçek ile görüşecek misiniz?" sorusuna "O toplantılar onun seviyesi değil" karşılığını vermişti. Melih Gökçek'in Marie Harf'in terfisini nasıl karşılayacağı ise merakla bekleniyor.