ABD Paterson Kentine Türk Belediye Başkan Yardımcısı

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson şehrinde belediye başkan yardımcılığına Derya Taşkın getirildi.

ABD Paterson Kentine Türk Belediye Başkan Yardımcısı
Ülkedeki en büyük ikinci Müslüman nüfusu barındıran ve Türklerin de yoğun bir şekilde ikamet ettiği Paterson'ın belediye başkanı Jose Torres, Türk toplumundan temsilcilerle düzenlediği toplantıda, Taşkın'ı belediye başkan yardımcılığı görevine getirdiğini açıkladı.

Paterson'daki Türk toplumunun hızla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ifade eden Torres, Toplumunuzdan bir kişinin sizleri ve beni temsil etme vakti geldiği çok açık diye konuştu.

Belediye meclisinin 2010'dan beri kütüphane ve müzelerden sorumlu üyesi olarak görev yapan Taşkın, belediye başkan yardımcısı olarak kentteki Türk toplumu ile belediye başkanlığı ofisi arasındaki ilişkilerden sorumlu olacak.

Derya Taşkın, Başkan Torres'in kendisini Türk Amerikan toplumu ile belediye arasında daha yakın bir bağ kurmak için görevlendirdiğini belirterek, kentteki Türklerin sosyal, kültürel ve ekonomik konularda belediye ile yaşayacağı problemlerde köprü vazifesi göreceğini söyledi.

Göreve resmi olarak ocak ayı sonunda başlaması beklenen Taşkın, Burada ticaret artışı nasıl sağlanabilir, bunun üzerinde de çalışacağız diye konuştu.

New Jersey eyaletinin en kalabalık 3 şehri Paterson'da, ABD Nüfus İdaresi'nin son verilerine göre 146 bin 700 kişi yaşıyor Bu nüfusun en az 30 bininin Müslüman olduğu tahmin ediliyor.

Paterson'da fahri olarak göreve gelen ve maaş almayan belediye başkan yardımcıları, kentteki toplum kesimleriyle belediye başkanı arasında daha verimli ilişkilerin sağlanması için çaba sarf ediyor.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.