ABD Petrolü Terör Örgütüne Verdi

Suriye'nin en büyük petrol rezervlerinin bulunduğu Haseke, Deyr ez Zor ve Rakka bölgelerini 2015 yılında ele geçiren PYD, petrol kuyularını da kontrolüne almış oldu.

ABD Petrolü Terör Örgütüne Verdi
Haseke, Deyr ez Zor ve Rakka bölgelerini, 2012 yılından itibaren Suriyeli muhaliflerin kontrolündeydi. 2014 yılında DAEŞ tarafından ele geçirilen bölgeler, 2015 ortasından başlayarak terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolüne geçti.

ÜÇTE İKİSİ KONTROLÜNDE


ABD destekli operasyonlarla, DAEŞ'ten alınan Haseke ve Rakka bölgelerindeki petrol kuyuları da PYD'nin oldu. PYD, Suriye'de petrol kuyularının üçte ikisini kontrol eder hale geldi. Söz konusu kuyulardan günlük 400 bin varil petrol çıkarılarak PYD tarafından Suriye rejimine satılıyor. PYD'nin kontrolündeki 2 bine yakın kuyudan çıkan petrol, Rakka'nın güneyinden Humus'ta bulunan rafinelere gönderiliyor. Petrol, DAEŞ bölgesinden geçerek işleme tesislerine ulaşıyor.

2 MİLYAR DOLARLIK GELİR

DAEŞ bölgesinden geçen (Humus Çölü dahil) petrol sevkiyatı dolayısıyla DAEŞ'e geçiş bedeli ödeniyor. Humus'a ulaşan petrol, ardından Rusya'nın kontrolünde bulunan Tartus Limanı'na naklediliyor. Zemle, El Hariri ve Cizel bölgelerinde bulunan petrol ise tamamen rejim tarafından görevlendirilen personel aracılığıyla çıkarılıyor. Personelin maaşlarını rejim öderken, petrollerin çıkarılması için gerekli olan tüm ekipman da yine rejim tarafından karşılanıyor. PYD buradan yıllık 2 milyar dolardan fazla gelir sağlıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.