ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter ile nikah masasına oturacak Türk genci Ramadan Çaysever'in din değiştirerek Hristiyan olduğu konuşuluyor. Başkonsolos Charles F. Hunter ile geçen yıl Kırım Kilisesi'ndeki bir törende tanışan Çaysever'in bu esnada kilisede verilen mini bir konserde koroda görev yaptığı belirtilmişti.

BAŞKONSOLOS İLİŞKİYİ DOĞRULADI
Hollanda Konsolosluğu'nda gerçekleşen davette ise gazetecilerden en çok ilgiyi ay sonunda Ramadan Çaysever’le evlenecek olan Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosu Charles F. Hunter gördü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hunter, “Basında çıkan her şeyi doğruluyorum. Ancak ben bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Bu gece burada sanatımla ilgili konuşmak istiyorum” cevabını verdi.

Ayrıca Milliyet'in haberine göre Başkonsolos Hunter'ın Arnavutköy'deki rezidansında birlikte taşadığı erkek arkadaşı Çaysever yüzünden koruma krizi yaşadığı öğrenildi.Bundan bir süre önce Türkiye’deki yabancı ülke konsoloslarının yanı sıra İstanbul Valiliği ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililerin de bulunduğu özel bir davet veren Hunter’ın, koruma sıkıntısını burada da gündeme getirdiği belirtiliyor.