Sırbistan Büyükelçisi'nin konvoyu, 8 Kasım tarihinde, Sabratha kentinde IŞİD militanlarının saldırısına uğramış ve iletişim memuru Sladjana Stankovic ile şoför Jovica Stepic, teröristlerce rehin alınmıştı.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, bugün düzenlediği basın toplantısında, Stepic ve Stankovic'in öldüğünün tahmin edildiğini belirtirken, "Kurbanların kimliklerinin tespit edilmesini bekliyoruz, dolayısıyla bu bilgiyi resmi olarak teyit edebilmiş değiliz" dedi.



Sırp basınında Stepic ve Stankovic'in bu fotoğrafları yayımlandı.

GİRİŞİMLER SONUÇ VERMEDİ

Dacic, Sırp makamlarının ABD operasyonu öncesi iki rehinenin serbest bırakılması için girişimlerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Sırp Bakan, "Kaçıranlar mali çıkarlar peşindeydi" derken, taleplerin ne Belgrad hükümeti ne de aileler tarafından karşılanabilir düzeyde olduğunu ifade etti.

Dacic ayrıca operasyon öncesinde kendilerine bilgi verilmemesini Washington nezdinde kınayacaklarını da ifade etti.

ÖZEL KUVVETLER FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Öte yandan Libya ordusu bünyesindeki Özel Caydırıcı Kuvvetler isimli birliğin Facebook sayfasında, Stankovic ile Stepic'in cenazelerinin Trablus'ta bulunan Matiga Havaalanına getirildiği öne sürüldü.

Birliğin sayfasında paylaşılan fotoğraflarda, ikisi cenaze aracının içinde, biri de havaalanının zemininde üç tabut görülüyor.