Uluslararası haber ajanslarına göre; 300'ü aşkın göçmeni taşıyan iki bot, cumartesi günü Libya'dan yola çıktı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, ölü sayısının 300'ü geçebileceğini açıkladı. Pazar günü dördüncü bir botun yola çıktığının teyit edildiğini de sözlerine ekleyen Sami, ilk açıklamasında kurtulan mültecilerin beyanına göre 203 kişinin dalgalar arasında can verdiğini aktarmıştı.

Sahil güvenlik ekiplerince kurtarılan dokuz kişi, İtalyan'ın Lampedusa Adası'na götürüldü.BM Komiseri Sami ilerleyen saatlerde ölü sayısının 300'ü geçebileceğini açıkladı. Sami, kazadan kurtulan mültecilerin pazar günü dördüncü bir botun yola çıktığını doğruladığını da sözlerine ekledi.

Uluslararası Göç Örgütü'nden Flavio Di Giacomo, hayatta kalan mültecilerin akıcı Fransızca konuştuğunu ve muhtemelen Fildişi Sahili ve Senegal gibi Batı Afrika ülkelerinden teknelere bindiğini açıkladı.

İki lastik teknenin kötü hava şartlarından dolayı battığını belirten Giacomo, göçmenlerin, geçenlerde soğuktan donarak ölen 29 mülteciyi taşıyan tekneyle birlikte Libya'nın Trablus kıyılarından yola çıktıklarını söyledi.