Azerbaycan'ın petrol platformu yandı: 32 ölü

Hazar Denizi'nde Azerbaycan'a ait petrol platformunda çıkan yangın sonucunda 32 işçi hayatını kaybetti.

Azerbaycan'ın petrol platformu yandı: 32 ölü
 Hazar Denizi'nde 84 kişinin bulunduğu petrol platformunda, doğalgaz boru hattında oluşan arızanın ardından yangın çıktı.

32 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) işlettiği petrol platformunda çıkan yangında 32 kişi hayatını kaybederken, 42 kişi de ekipler tarafından kurtarıldı.

28 PETROL KUYUSUNDA FAALİYET DURDU
Yangının hemen ardından platforma bağlı tüm petrol ve doğalgaz borularının kapatıldığını ve buradaki 28 petrol ve doğalgaz kuyusunun faaliyetinin durdurulduğunu açıklayan yetkililer, sistemde ve borularda kalan gaz nedeniyle yangının devam ettiğini ifade etti.



SABOTAJ İDDİASI
Rusya ile Türkiye arasında çıkan uçak krizinin ardından, Başbakan Davutoğlu hükümeti kurar kurmaz ilk ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirmişti. Burada Davutoğlu ile Aliyev arasında bir görüşme gerçekleşmiş ve Azerbaycan'ın Rusya ile krizden etkilenmemesi için Türkiye'ye daha ucuza gaz satacağına yönelik açıklamalar yapılmıştı.

Azerbaycan platformunun Hazar Denizi'nde yanmasının ardından ortaya atılan iddialar arasında, Türkiye ile krizde olan Rusya'nın provokasyon amaçlı bir sabotaj eylemi yapmış olabileceği yönünde haberler var..


ERDOĞAN'DAN ALİYEV'E TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazar Denizi'ndeki platformda çıkan yangında hayatını kaybedenler için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e taziye mesajı gönderdi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.