Beyaz Saray'dan İtiraf Gibi Açıklama!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, ABD Başkanı Barack Obama’nın yıl sonunda görev süresi dolana kadar terör örgütü DAEŞ’in Suriye ve Irak’taki sözde başkentlerinden temizlenmesinin mümkün olmayabileceğini söyledi.

Beyaz Saray'dan İtiraf Gibi Açıklama!
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Washington Post’un terörle mücadeleyi ve Obama’nın ardında bırakacağı başkanlık mirasını ele alan panelinde konuştu.

Gazetenin dış politika ve ulusal güvenlik yazarlarından David Ingatius’un sorularını yanıtlayan Rice, bir soru üzerine, Obama’nın Beyaz Saray’daki süresi dolana kadar DAEŞ’in Irak’taki Musul ve Suriye’deki Rakka sözde başkentlerinden çıkarılmasının gerçekleşmeyebileceğini ifade etti.

Bunun başarılabileceğini emin bir şekilde söylemiyorum” diyen Rice, DAEŞ ile mücadelenin zaman alacağını vurguladı.

Rice, yaklaşık 2 yıldır Suriye ve Irak’taki DAEŞ noktalarını hava saldırılarıyla hedef aldıklarını belirterek, 66 ülkenin destek verdiği çok uluslu koalisyonun bugüne kadar süregelen çabalarını hatırlattı.

DAEŞ’i yenilgiye uğratmaya kararlı olduklarına vurgu yapan Rice, “Sahada istikrarlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz, bu her iki yerden (Rakka ve Musul) DAEŞ’in kaçmalarını zorlaştırıyoruz” ifadesini kullandı.

ESAD'IN HEDEFİNE ULAŞMASI İMKANSIZ

Susan Rice, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’in “Suriye’nin her karışını geri alacağız” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Esad’in bu hedefinin “imkansız” olduğunu belirtti.

Esad’in en büyük dış destekçileri Hizbullah, İran ve Rusya’ya dikkati çeken Rice, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu imkansız çünkü onun böyle bir kapasitesi yok. Bu mümkün değil çünkü onu destekleyenler kendi kara kuvvetleriyle bu kadar dahil olmaya istekli değiller.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.