Burçlar değişti mi?

Dünyanın yer ekseninin 3 bin yıl öncesine göre değiştiğine dair açıklamada bulunan NASA'nın ardından 'Burç zamanları da değişti' iddialarına açıklama geldi. NASA, astrolojinin bir bilim dalı olmadığını belirterek burçların da bilimle alakası olmadığını, kendilerini ilgilendirmediğini vurguladı.

Burçlar değişti mi?
Son aylarda astroloji dünyasında burçların da zamansal olarak tarih değiştirdiğine dair iddialar yükselmesi üzerine NASA bu konuda bir açıklama yayınladı.

NASA'nın yaptığı açıklamada, "Astronomi uzaydaki her şeyi kapsayan bir bilimsel çalışmadır" ifadesini kullandı. Astronomi ve astrolojinin birbirine karıştırılamaması gerektiğinin uyarısını yapan NASA, "Astronomi bilim değildir" ifadesine yer verdi. Söz konusu tartışmanın bilim ile uzaktan yakından alakası bulunmadığının altını çizen NASA, bu iddiayı da bilimsel bulmayarak dolaylı yoldan yalanladı.

2011 yılında ayın yerçekim kuvvetine bağlı olarak dünyanın yıldızların hizalanmasına göre konumunun değiştiği saptanmıştı. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.