Corbyn'i Hizbullah Dostu Olmakla Suçladı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa'ya refakatsiz ulaşan Suriyeli çocukların Birleşik Krallık'a alınmasına yönelik hükümete yapılan çağrılara ilişkin, "AB-Türkiye anlaşmasının imzalanmasından önce, buraya gelen çocuklara ilişkin daha fazla ne yapılabileceği konusunda, (çocuk haklarıyla ilgili uluslararası çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşu) Save the Children'la görüşmelerde bulundum. Kişileri, bu tehlikeli yolculukları yapmaya teşvik edecek adımları atmamızı istemiyorum." dedi.

Corbyn'i Hizbullah Dostu Olmakla Suçladı
Cameron, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında düzenlenen haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yarın yapılacak yerel ve Londra Belediye Başkanlığı seçimleri nedeniyle yürütülen kampanyalar nedeniyle katılımın düşük olduğu oturumda Cameron, İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinde yaşanan antisemitizm tartışmalarına değinerek, muhalefet lideri Jeremy Corbyn'i yaklaşık 20 dakika boyunca Hamas ve Hizbullah'ın dostu olmakla suçladı.

Filistinli gruplar ile ilişkileri nedeniyle medyanın ve İsrail lobisinin merceği altında bulunan Corbyn'e hitaben, oturumda Cameron, "(Hamas'a ilişkin) Kim oldukları konusunda net olmalıyız. Bunlar, Yahudilerin öldürülmesi gerektiğine inanan bir terörist grup." dedi.

Dostum değildir de

Cameron ayrıca, Corbyn'in, Hamas ve Hizbullah'ın üyelerini dostu olarak tanımladığını hatırlatarak, bu nedenle Corbyn'in antisemitizmle mücadeleye ilişkin yaptığı tüm açıklamaların hiçbir anlam taşımadığını savundu.

Cameron, "Hamas ve Hizbullah, sadece İsrail'de değil, dünyanın her yerinde Yahudileri öldürmeye inanıyor. Corbyn, partisindeki antisemitizm problemini temizlemek üzere, bu oturumda, (Hamas ve Hizbullah'ın) dostu olmadığını söyleyerek, bu fırsatı kullanacak mı?" diye sordu.

Oturumda Cameron'ın Corbyn'e yönelik ısrarcı bir şekilde, "Hamas ve Hizbullah dostum değildir de" ifadesini kullanması gerginlik kaynağı oldu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.