DAEŞten inanması güç yasak

DAEŞ bayram namazlarını bidat (sonradan dine giren) olduğunu iddia ederek yasakladığını ve Ramazan ayının da 28 gün sürdüğünü açıkladı.

DAEŞten inanması güç yasak
 Ramazan Hilal'i ile ilgili görüşlerin dine aykırı olduğunu yaptığı yazılı bir açıklamayla duyuran DAEŞ terör örgütü, Ramazan ayının 28 gün sürdüğünü savundu. Suriye, Irak, Libya, Tunus ve Mısır'da Müslüman kanı döken terör örgütü, kendi kontrolü altındaki bulunan bölgelerde bayram namazı kılacaklara ceza verileceğini duyurdu. DAEŞ daha önce de Muhammed 'in kutlu doğum programlarını yasaklayarak Mevlüt Kandili'ni kutlayacaklara da ağır şekilde ceza vereceklerini ilan etmişti.

Mısır'daki dini otorite olan El-Ezher Kurumu, DAEŞ'in Ramazan ayını 28 gün ilan etmesine yazılı bir açıklamayla sert yanıt verdi. Ezher, Amr İbni As'a dayandırdığı bir Hadis'te Hazreti Muhammed'in Ramazan ayının bazen 29 bazen de 30 gün olabileceğini anlattığını naklettiğini aktardı. Ezher ayrıca 'İslam kutsallarına ve Müslümanlara saldıran bir terör örgütünün dini hiçbir fetva veremeyeceğini' belirtti. Açıklamada, 'Müslümanların bu tip din bozuculara sempati duymaması ve de itibar etmemesi gerektiği' duyuruldu.

DAEŞ, Eylül 2014'te Irak'ın Tikrit kentinde bulunan Peygamber Efendimiz (sas)'in arkadaşları olarak bilinen 40 Sahabe'ye ait türbe ile Hz. Yunus (as)'a ait olduğu iddia edilen kabri yerle bir etmiş ve bu olay İslam aleminden ciddi tepki almıştı. Mısır'daki piramitleri de yıkacağını açıklayan DAEŞ ayrıca, Horsabad Antik Kenti, Asurlulara ait Rakka'da bulunan Aslan heykelleri, Musul'un 20 kilometre dışında bulunan Nemrud Antik Kenti ve heykellerini de tahrip etmişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.