Dünya Basını Patlamayı Böyle Gördü

Saldırıyı flaş haber olarak duyuran gazete ve televizyonlar, polis aracının hedef alındığının altını çizdi. "İstanbul yeniden terörle sarsıldı" ve "İstanbul’un merkezinde bombalı saldırı" başlıkları atıldı.

Dünya Basını Patlamayı Böyle Gördü
Vezneciler'de çevik kuvvet polislerinin otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıyı uluslararası ajanslar son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Ajanslar, hedefin polis aracı olduğunun altını çizdi.

Fransız haber ajansı AFP, "İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada dört vatandaş ve yedi polisin hayatını kaybettiğini söyledi. 36 kişi de yaralandı" ifadesini kullandı.

İngiliz Reuters haber ajansı, “İstanbul’daki bombalı patlamada, polis otobüsü hedef alındı” ifadelerini kullandı. Reuters, telefonla ulaştığı İstanbul’daki polis sözcüsünün konuya ilişkin bilgi vermediğini” belirtti.

BBC hem televizyon kanalında hem internet sitesinde olayı son dakika olarak duyurdu. Türkiye medyasına dayandırdığı haberlerde, "İstanbul’un merkezindeki bir otobüs durağında patlama meydana geldiği" ifade edildi. BBC’nin haberinde, PKK ve komşu Suriye’deki çatışmanın bir sonucu olarak Türkiye’de şiddet olaylarının arttığı hatırlatıldı.

Amerikan Associated Press haber ajansı, haberinde şu ifadelere yer verdi:

İstanbul’daki bombalı saldırı, çevik kuvvet polislerini taşıyan bir aracı hedef aldı.

Al Jazeera English: İstanbul'da polis aracını hedef alan patlama.

El Arabiya: İstanbul'un ortasındaki Vezneciler bölgesinde bir polis servisinin geçişi sırasında patlama gerçekleştirildi. Terör saldırısında ölü ve yaralılar var.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.