Erdoğan'ın Sözleri Avrupa'yı Salladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vize muafiyetiyle ilgili sözleri Avrupa basınında manşetlere taşındı.

Erdoğan'ın Sözleri Avrupa'yı Salladı
Alman basını: Erdoğan tehdit ediyor

Alman basını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya İnsani Zirvesi’nin kapanışında vize muafiyeti konusunda sarf ettiği sözlerini tehdit olarak değerlendirdi.

Spiegel online gazetesi, "Türkiye cumhurbaşkanı AB’nin vize muafiyeti konusunda adım atmaması durumunda geri kabul anlamasını yürürlüğe sokmak istemiyor.Recep Tayyip Erdoğan, İnsani Yardım Zirvesi’nin kapanışında vize görüşmelerinde ilerleme sağlanmazsa Türk parlamentosunun geri kabul anlaşmasını onaylamayacağını söyledi" ifadelerini kullandı.

Zeit gazetesi ise "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha AB’ye baskı yapıyor. Erdoğan, İnsani Yardım Zirvesi’nin kapanışında AB üyelerini uyardı: Erdoğan, şayet AB vize muafiyeti konusunda adım atmazsa, AB-Türkiye anlaşmasının yürürlüğe girmeyeceğini söyledi" ifadeleriyle haberi duyurdu.

İsviçre’de manşet; "Erdoğan’dan mülteci gönderimini durdurma tehdidi

İSVİÇRE’NİN Blick gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dünya İnsani Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşmayı Avrupa’ya tehdit olarak değerlendirerek manşetten yayınladı.

Blick gazetesi, manşetten verdiği haberde şunları yazdı; "Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki anlaşmazlık tırmanıyor. Erdoğan, Türklerin Avrupa’ya vizesiz alınmaması halinde, Avrupa Birliği’ni yapılan anlaşmanın iptaliyle tehdit ediyor" diye yazdı.

Türkiye vazgeçebilir

Bu arada Türkiye’den Yunanistan’a giden mültecilere mani olunduğu ifade edilirken, Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına uygulanan vizeyi kaldırma müzakerelerinde ilerleme olmaması halinde konunun kayganlaşma zeminine oturacağını, bu durumda Türkiye’nin de mülteciler konusunda verdiği sözden vazgeçebileceğini söylerken, Erdoğan’ın Avrupa Birliği’ni tehdit ettiğini yazdı. Gazete, haberde Merkel ve Erdoğan’ın birlikte çekilmiş bir resmini kullandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.