Erdoğan Rusyayı Yönetsinmi ?

Rusya’da “Erdoğan Rusya’yı yönetsin mi?” anketi

Erdoğan Rusyayı Yönetsinmi ?
 
Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması Rusya’da “Erdoğan bir Putin mi?” sorusunun ortaya çıkmasına neden oldu.

Rusya’da “Exo Moskvi” (Moskova’nın Yankısı) radyo istasyonu, internet sitesinde yer alan, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’yı yönetmesini ister miydiniz?” anketiyle halkın karşısına çıktı.

11 Ağustos günü başlatılan ankete 48 saat içinde 5 bin 285 kişi katılırken, “Neden olmasın” diyenlerin oranı yüzde 18,8 iken, “Erdoğan’ı Rusya’nın başında görmek istemezdik” diyenlerin oranı yüzde 76,2 olarak belirlendi. "Görüş belirtmekte zorlanıyorum" diyenler ise yüzde 3,9'da kaldı

Bu arada Ukrayna krizi ve batılı ülkelerin yaptırımlarına rağmen Putin’in ülke içinde reytinginin tekrar arttığı ortaya çıktı. “Levada Tsenter” kamuoyu araştırmaları merkezi tarafından yapılan ve sonuçları bugün açıklanan ankete göre, Rusya’da önümüzdeki hafta sonu seçim yapılmış olsa Putin yüzde 82 oyla tekrar zaferini ilan ederdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.