Cesetlerin baş kısımlarında mermi izi olduğunu ve bu kişilerin DEAŞ'ın 2014-2015 yıllarında idam ettiği kişiler olabileceğini kaydeden Albay Duleymi, güvenlik güçlerinin, toplu mezardaki cesetleri kimlik tespiti için adli tıpa gönderdiğini söyledi.

Felluce'yi kurtarma operasyonunun komutanı Korgeneral Abdulvahhab es-Saidi, Irak ordusunun Felluce'deki Cibeyl ve Eş-Şüheda bölgelerine güneyden girdiği bilgisini verdi.

Bölgede DEAŞ ve Irak ordusu arasında şiddetli çatışmaların olduğunu ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun yoğun hava saldırılarıyla destek verdiğini aktardı.

Anbar operasyonlarından sorumlu Tümgeneral İsmail el-Mihlavi, Irak ordusunun Felluce'nin güneyindeki Elbu Hava'yı ele geçirdiğini, bu bölgenin DEAŞ'ın Felluce'deki en önemli merkezi olma özelliği taşıdığını belirtti.

OPERASYONDA İKİNCİ AŞAMA TAMAMLANDI

Bunun yanı sıra Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin önde gelen komutanlarından Hadi el-Amiri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kerme'nin kurtarılmasının ardından Felluce operasyonunun ikinci aşamasının tamamladığını ifade etti.

Amiri, "Saklavi sakinlerinden 4 bin kişiyi tahliye ettik. Felluce kuzeybatı ve kuzeydoğu yönlerinden kuşatma altında. Ailelerin çıkması için Fırat'ın batısı yönünde sadece bir koridor var" diye konuştu.

Felluce'de 20 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 50 bin sivilin mahsur kaldığı ifade ediliyor.