Gelmiş Geçmiş En Büyük 'Fil Yürüyüşü'

Güney Kore'nin Kunsan Hava Üssü, hava kuvvetleri yetkililerinin deyişiyle gelmiş geçmiş en büyük “fil yürüyüşü"ne sahne oldu

Gelmiş Geçmiş En Büyük 'Fil Yürüyüşü'
Güney Kore'nin Kunsan Hava Üssü, hava kuvvetleri yetkililerinin deyişiyle gelmiş geçmiş en büyük “fil yürüyüşüne (elephant walk) sahne oldu.

Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne ait 100'e yakın F-16 savaş uçağı, tam yüklü olarak Kunsan Hava Üssü'nün pistinde hazır olarak sıralandı. Bu “fil yürüyüşü", bazı çevreler tarafından, son zamanlarda artan Kuzey Kore tehdidine karşı bir tür gövde gösterisi olarak nitelendirildi."Fil yürüyüşü", askeri terminolojide, tehlike söz konusu olduğunda savaş uçaklarının mümkün ola en kısa sürede havada olmaları için tam yüklü olarak pist başında hazır olmaları anlamına geliyor.

Bu "yürüyüşler" aynı zamanda, pilotların takım çalışması yeteneğini artırma, askeri üslerde hava-yer reaksiyonunun ölçülmesi ve güç gösterisi gibi amaçlarla gerçekleştiriliyor.Öte yandan, Kuzey Kore, gelmiş geçmiş en kapsamlı ortak askeri tatbikatlarına başlayan ABD ve Güney Kore'yi "gelişigüzel" nükleer saldırılar düzenlemekle tehdit etti.

Ülkenin devlet televizyonu KRT'nin duyurduğu açıklamada, "ABD ve onun takipçilerinin nükleer savaşa yönelik histerik hareketlerine karşı kararlı bir şekilde taarruza geçilecektir" ifadesi yer aldı. Açıklamada kullanılan bir diğer ifade de,"adalet için önleyici nükleer vuruş" oldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.