Hindistanda sıcaktan 1118 kişi öldü!

Hindistan'ın Andra Pradeş eyaletinde sıcaklar 47 dereceyi buldu. Ülke genelinde ölenlerin sayısı 1118'i buldu.

Hindistanda sıcaktan  1118 kişi öldü!
Daha yazın en sıcak ayı gelmeden Hindistan kavruluyor.Sıcakların devam edeceği belirtiliyor. Hindistan'ın birçok bölgesinde etkili olan aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı 1000'i geçti. Ülkenin kimi bölgelerinde hava sıcaklığı 50 dereceye ulaştı. Ölümlerin çoğu ise güneydeki Telangana ve Andra Pradeş eyaletlerinde meydana geldi. Bu bölgelerde geçen haftadan bu yana 1118'den fazla insan sıcaklar yüzünden hayatını kaybetti.

Batı Bengal ve Orissa'da da 24 kişinin öldüğü kaydedildi

Hastaneler güneş çarpmasından etkilenen kişileri tedavi etmek için hazır bekletilirken, yetkililer halka evden çıkılmaması tavsiyesinde bulunuyor. Telangana ve Andra Pradeş eyaletlerinde Nisan ortasından bu yana sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Ancak ölümlerin çoğu son bir haftada meydana geldi.Sıcaklardan en fazla etkilenen Andra Pradeş'te ısı dün 47 dereceye çıkarken eyalette ölenlerin sayısı 852'ye ulaştı.

Meteoroloji dairesi Orissa, Jarkhand ve Andra Pradeş eyaletlerinde ısının 45 derecenin üzerinde seyretmeye devam edeceği uyarısında bulundu. Sıcak hava dalgasından en fazla etkilenen bölgelerden bazılarında muson yağmurlarının başlamasından önce kuraklık yaşanacağından kaygı duyuluyor. Muson yağmurlarının bu ayın sonunda önce güneydeki Kerala eyaletinde başlaması ve daha sonra ülkenin diğer bölgelerine yayılması bekleniyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.