İran'ın Suriye'de 26 askeri öldü

İran medyasında yer alan haberlere göre, Tahran yönetiminin, Devrim Muhafız Kuvvetleri bünyesinde Suriye'ye gönderdiği askeri personelden 26'sı Halep'teki çatışmalarda öldürüldü.

İran'ın Suriye'de 26 askeri öldü
İran'ın, son iki haftada Suriye'deki çatışmalar sırasında ölen asker sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi.

Öldürülen askerlerden en üst düzeydeki isim ise Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhsin Kacariyan.
İmam Rıza 1'inci Zırhlı Tugay komutanı olarak tanınan Kacariyan, çarşamba günü Halep'te girdiği bir çatışmada hayatını kaybetti. Tuğgeneral Kacariyan'ın yanı sıra Albay rütbesine sahip Safdar Haydari de öldürülen askerler arasında üst düzey olarak göze çarpıyor.

Suriye'de 5 yıldır devam eden ve milyonlarca insanın yerinden olduğu iç savaşta İran askerleri, rejim güçleriyle birlikte muhaliflere karşı savaşıyor. Tahran yönetimi, Suriye'deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybetti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.