Japonya'da Korkunç Yanardağ Patlaması Olursa

Japonya'nın güneyinde yer alan Sakurajima Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçtiği bildirildi.

Japonya'da Korkunç Yanardağ Patlaması Olursa
Japonya Meteoroloji Ajansı, Sendai nükleer santralinin bulunduğu Kyushu Adası'nda yer alan Sakurajima Yanardağı'nın 2 kilometre yüksekliğe kadar kül püskürttüğünü kaydederken, yanardağın çevresine 2 kilometreden daha fazla yaklaşılmaması gerektiği bildirildi.

Japonya televizyonu NHK'da yayınlanan görüntülerde, volkanın zirveye yakın bir bölümünden akan turuncu lavlar, şimşeği andıran patlamalar ve gökyüzüne saçılan koyu gri küller görüldü.

Kyoto Üniversitesinden Kazuhiro Ishihara, yaptığı açıklamada, bu patlamanın daha öncekiler kadar şiddetli olmadığını ifade etti.

Sakurajima Yanardağı en son eylül ayında lav püskürtmüştü.

Japonya'da Mart 2011'deki Fukuşima felaketinin ardından güvenlik testleri ve onarım nedeniyle devre dışı kalan 48 reaktörden sadece Kagoşima eyaletindeki Sendai nükleer santralinde bulunan iki reaktörün yeniden faaliyete geçmesine onay verilmişti.

Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya'da 100'den fazla aktif yanardağ bulunuyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.