Kaddafi’nin Yapmış Olduğu Kehanet Gerçekleşti

Arap Baharı olarak adlandırılan halk ayaklanmalarının ülkesine sıçramasının ardından, hükümetinin devrilmesinden altı ay önce Blair ile yaptığı telefon görüşmesinde Kaddafi, Cihatçılar Akdeniz'i kontrol etmek istiyor Bunun ardından Avrupa'ya saldıracaklar dedi.

Kaddafi’nin Yapmış Olduğu Kehanet Gerçekleşti
Bu bir cihat hâli Silahları var ve sokaktaki insanları terörize ediyorlar diye devam eden Kaddafi, Onlara akıl erdirmek mümkün değil ifadelerini kullandı.

İSTİFA ETMEYİ REDDETTİ

Bir diğer konuşmada ise Blair Kaddafi'yi istifa etmesi için ikna etmeye çalıştı ancak Kaddafi bunu reddetti ve cihatçı grupların Libya'yı ve Akdeniz'i ele geçirmesini engellemek için kendisine sadık birliklerin silahlandırılması gerektiğini söyledi.

Ancak Kaddafi'nin uyarıları dikkate alınmadı ve konuşmadan üç hafta sonra İngiltere'nin de içinde bulunduğu NATO koalisyonu Libya ordusunu bombalamaya başladı Bunun birkaç ay sonrasında da Libya hükümeti düştü.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.