'Kara Operasyonuna Hazırız'

Suudi Arabistan, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından iki hafta önce Brüksel'de siyasi düzeyde tartışılan Suriye'ye olası bir kara operasyonunun askeri detaylarının netleşmesi halinde böyle bir operasyona katılmaya hazır olduğunu belirtti.

'Kara Operasyonuna Hazırız'
Suudi Arabistan Savunma Bakanı Danışmanı Tuğgeneral Ahmed Assari Reuters'a telefonda yaptığı açıklamada, "(Kara operasyonu) İki hafta önce Brüksel'de koalisyonun savunma bakanları tarafından tartışıldı. Siyasi düzeyde tartışıldı ancak askeri detayları ele alınmadı.

Askeri plan netleştiğinde, kaç askerin gideceği, nereye intikal edecekleri,orada ne yapacakları gibi detaylara askeri anlamda karar verildiğinde Suudi Arabistan da operasyonda yer alacak" dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyon son dönemde Irak ve Suriye'de mevcudiyetini artıran IŞİD'in Suriye'deki varlığına karşı havaoperasyonları düzenliyor.

Avrupa'daki bazı ülkelerin de yeraldığı koalisyon uçakları İncirlik hava üssünü de kullanıyor.

Brüksel'de koalisyonda yer alan ülkelerin savunma bakanlarının IŞİD'e karşı operasyonların nasılarttırılabileceğini de görüştüğünü belirten Assari, "Koalisyon IŞİD'e karşı Suriye'de gerçekleştirilecek havaoperasyonların sayısını arttırmaya karar verdi.

(Biz de)İncirlik'e intikalin bize Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede operasyonel anlamda daha çok ulaşılabilirlik sağlayacağını düşünüyoruz... Bu kapsamda Cuma gününden beri uçaklarımız oradalar.4 F16 uçağı mürettebatı ile birlikte İncirlik'te" dedi.

İncirlik'e intikal eden uçakların henüz bir operasyona katılmadığını da belirten Assari, koalisyonun görev dağılımında İncirlik'teki unsurlara görev verilmesi halinde ise operasyona katılmaya hazır olduklarını da belirterek, "Ne görev verilirse bunu uygulamaya hazırız" dedi.

Assari Reuters'ın İncirlik üssünde bulunan uçak sayısının önümüzdeki dönemde arttırılıp arttırılmayacağına ilişkin birsorusuna ise şöyle cevap verdi:

Burada esas konu (uçak) sayısı değil katılım. IŞİD'e karşı koalisyonda 62 ülke yer alıyor. Komuta merkezi Amerikalıların kontrolünde ve katılımcılara görevleri onlar veriyor. Görev almamız halinde uygulamaya geçeriz. Az ya da çok sayıda uçak olması önemli değil. Biz katılım konusunda istekliyiz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.