Kürt Liderin Oğlundan Şok Açıklama! Ülke...

IRAK Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, DAEŞ’den sonra bölgedeki çatışmaların son bulması için Irak’ın, Kürtler, Şiiler ve Sünniler arasında bölünmesi gerektiğini savundu.

Kürt Liderin Oğlundan Şok Açıklama! Ülke...
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin oğlu olan Mesrur Barzani, federal Irak devletinin artık işlevsiz olduğunu belirterek, Irak’ta Kürtler, Şiiler ve Sünniler arasında bölünmüş konfederal bir sistemin kurulması gerektiğini söyledi.

Bölgesel yönetimin yayın organı Rudaw,net’in haberine göre, Mesrur Barzani, Irak devletinin herhangi bir gerçekliğinin kalmadığını iddia ederek, her parçanın kendi hükümeti ve başkentinin olacağı konfederal bir sistemin daha gerçekçi olduğunu söyledi.

Irak halklarının bir çatı altında ve birlikte yaşama karşı güvenlerinin kalmadığını söyleyen Mesrur Barzani, "Ancak iyi komşu olunabilir. Ve bu şekilde, birlikte bazı ortak projeler de yürütülebilir" ifadelerini kullandı.

DAEŞ, Şii’lerin Sünni ihmalinden doğdu

DAEŞ’in Irak’ta ortaya çıkmasını Sünni Arapların, Şiilerce göz ardı edilmesinden kaynaklandığını savunan Güvenlik Ajansı Müsteşarı, "Bu yüzden DAEŞ, Sünni bölgeleri kolaylıkla ele geçirebilmiştir" şeklinde konuştu.

Musul’u kurtarma operasyonuna da değinen Mesrur Barzani, Musul’u kurtarmadan önce kentin DAEŞ’den sonra nasıl idare edileceğinin netleşmesi gerektiğini savunarak, Musul kurtarıldıktan sonra idari boşluk olursa, bir felaket yaşanabileceğini söyledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.