Merkel: Türkiye ile bunu iyice konuşmalıyız

Avusturya Başbakanı Werner Faymann'la mülteci krizini görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel, acilen AB özel zirvesi istedi.

Merkel: Türkiye ile bunu iyice konuşmalıyız
 Merkel, “Türkiye'yle de bunu iyice konuşmalıyız” dedi.
İkili basın toplantısında konuşan Başbakan Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk’un AB zirvesini toplama sözü aldığını söyledi. Başbakan Merkel, 28 AB ülkesi devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı özel zirvede “Türkiye ile de oturup bu konuyu iyice görüşmemiz gerekir” dedi.

Merkel, mülteci krizinin çözümünde Türkiye’nin önemini vurguladı. Gelecek hafta yapılması istenen zirvede mülteci krizinin çözümü için en başta AB sınırlarında mülteci kamplarının kurulması ele alınacak.

Bu kamplarda AB ülkelerinden görevliler mültecilerin kayıt işlemlerini yapacak ve iltica dilekçelerini inceleyecek. Ekonomik nedenle gelen mülteciler ayrılarak, ülkelerine geri gönderilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.