Merkel Uyardı: Türkiye İle Anlaşmazsak...

Almanya Dışişleri Bakanlığında düzenlenen bir forumda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ve AB arasında yapılan anlaşmanın insanların hayatını kurtardığını belirterek anlaşmanın gerekliliğini savundu.

Merkel Uyardı: Türkiye İle Anlaşmazsak...
ANLAŞMADAN SONRA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu yılın başından anlaşmanın yürürlüğe girdiği mart ayına kadar 350'den fazla kişinin öldüğünü ifade eden Merkel, "Bu anlaşma yürürlüğe girdikten sonra 7 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.

AB'YE ÜYE ÜLKELERE UYARI


Sadece insan hayatı için bile Türkiye ile bu tür bir anlaşma yapmaya değer" diyen Başbakan, mülteci krizi karşısında AB'ye üye ülkelerin ortak çabalarını sürdürmesi gerektiğini de vurguladı. Merkel, "Dış sınırlarımızı korumayı, kendi kararlarımızı almayı, kimleri kabul edeceğimizi ve kimleri kabul etmeyeceğimizi öğrenmek zorundayız" diye sözlerini sürdürdü.

Merkel, "Avrupa kendisini bir şekilde dışlayıp 'benim etrafımda ne olduğu beni ilgilendirmez' diyemez" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.