Mısır'dan hiç beklenmedik "Filistin" hamlesi

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli lider Mervan Barguti'nin serbest bırakılmasında kararlı olduklarını, bunun için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Mısır'dan hiç beklenmedik "Filistin" hamlesi
Şükri, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) liderlerinden Mervan Barguti'nin eşi Fedwa ile yaptığı görüşmeden sonra Mısır'ın Barguti için elinden geleni yapacağını açıkladı.

Fedwa Barguti de Mısır'ın Filistin meselesinin çözümü konusunda önemli bir rol üstlendiğini savunarak Mısır yönetimine güvendiklerini söyledi. Fedwa Barguti, eşinin her zaman barışçıl bir çözüm sunduğunu ve iki devletli öneriyi benimsediğini belirterek İsrail'in onu haksız yere tutukladığını kaydetti.

Barguti, Ekim 2000'deki İkinci İntifada sırasında beş İsraillinin ölümünden sorumlu tutularak ömür boyu hapse mahkum edilmişti. 1980'de Nobel Barış Ödülünü kazanan Arjantinli insan hakları savunucusu Adolfo Esquivel tarafından Mervan Barguti'nin Nobel'e aday gösterilmesi için bir kampanya başlatılmıştı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.