Akıllara durgunluk veren hikâye ABD'de yaşandı. Lula Ann Gillespie-Miller adlı bir kadın, 1974 yılında, üçüncü çocuğunu dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra ortadan kayboldu.
O dönemde 28 yaşında olan Miller, anne olmak için çok genç olduğuna karar verip, çocuklarının velayetini ailesine bıraktı ve ortadan kayboldu.

Indiana Polis Departmanı'ndan Çavuş Scott Javis, Ocak 2014'te kayıpların bulunması için çalışan Doe Network adlı bir sivil toplum kuruluşunun talebi üzerine Miller'ın peşine düştü.

ÇOCUĞU ANNESİYLE KONUŞMAK İSTİYOR

Çavuş Javis, isimsiz bir mezarda gömülü bir cesede fethi kabir yapılması için girişimlere başlamıştı ki, Texas'ta yaşayan Gillespie-Miller'in hikâyesiyle benzerlik gösteren bir kadının izini sürmeye başladı.

Sonunda da Miller'ın izini bulup kapısını çaldı ve 69 yaşındaki kadın, Lula Gillespie-Miller olduğunu itiraf etti. Herhangi bir suç işlemeyen Miller, şu anda kullandığı ismi gizli tutmak istediğini söyledi.

Polis, gizemli kadının en küçük kızı Tammy Miller'in gelecek günlerde hiç tanımadığı annesiyle konuşmak istediğini aktardı.

Doe Network'ten Todd Matthews, "42 yıldan sonra onun ölmüş olma ihtimali, sağ olma ihtimalinden çok yüksekti" dedi.