Papa Francesco, Berlin Duvarı'nın yıkılışıyla ilgili konuştu

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco, Berlin Duvarı’nın yıkılmasının 25’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, halen dünyayı bölen duvarların yıkılması, bunun yerine köprüler kurulması gerektiğini söyledi.

Papa Francesco, Berlin Duvarı'nın yıkılışıyla ilgili konuştu
Geleneksel Pazar duası Angelus’un ardından Aziz Petrus Meydanı’ndaki binlerce kişiye seslenen Papa Francesco, 9 Kasım’ın, Doğu ile Batı Almanya’yı ayıran Papa Francesco 25’inci yılı olduğunu hatırlattı.

“O gün, Avrupa’nın ve dünyanın ideolojik bölünmesinin sembolü yıkıldı” diyen Papa, “Yıkılış aniden oldu, ama bu, bunun için mücadele eden, acı çeken ve dua eden birçok insanın uzun ve zahmetli uğraşlarından sonra mümkün oldu, bazıları yaşamını bile ortaya koydu. Bunlar arasındaki önemli başrol oyuncularından biri de Papa 2. Jean Paul idi” diye konuştu.


“DUVARLAR DEĞİL, KÖPRÜLER LAZIM”

‘Buluşma’ kültürünün yayılmaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Papa, “Dünyayı halen bölmeye devam eden duvarları yıkma becerisine sahip olmalı, artık masum insanların zulüm görmesine, inançları ve bir dine mensup oldukları için öldürülmelerine izin vermemeliyiz” diye sözlerini sürdürdü. Bir duvarın olduğu yerde kalplerin kapandığını dile getiren ruhani lider, “Duvarlar değil, köprüler kurmak lazım” dedi.

2005 yılında hayatını kaybeden Polonya kökenli Papa 2. Jean Paul’un, Berlin Duvarı'nın yıkılışı ve iki Almanya'nın birleşmesi, Doğu Bloku ve Varşova Paktı'nın çöküş süreci ve SSCB'nin dağılması sürecinde büyük rol oynadığı biliniyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.