BBC 2 Radyosu’na konuşan Prens Charles İngiltere’deki gençler arasında “radikalliğin” giderek arttığını ve bundan endişe duyduğunu söylerken kullandığı bir ifade tepkiye yol açtı.

"BURAYA GELEN BİZE SAYGI DUYAR"
Prens Charles İngiltere’deki Müslümanları kast ederek “Eğer bu ülkeye geldiyseniz bize saygı duymalısınız. Bizim değer yargılarımıza uyum göstermelisiniz” dedi.

YÜZDE 94 DESTEK OYU ÇIKTI

Tartışma yaratan bu sözler üzerine İngiliz Daily Mail’in internet sitesinde yayınlanan ankette “İngiltere’deki Müslümanlar İngiliz değerlerine uymalı mı?” sorusuna yüzde 94 “evet” yanıtı verildi.

Ayrıca Prens Charles, İngiltere’de doğmuş, büyümüş ve eğitim görmüş gençlerin, El Kaide ve IŞİD gibi radikal örgütlere katılmasının ülke için büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti. İngiliz Prens, özellikle internet üzerinden belirli yaşta kişilerin hedef alındığını belirterek, gençlerin macera ve heyecan arayışının, bu konuda kullanılan en belirleyici özellik olduğunu söyledi.

TAHTIN VARİSİ

Kraliçe 2. Elizabeth, ‘tahtta en uzun süre kalan hükümdar’ unvanını kazanmasını kutlamaya hazırlanıyor. 88 yaşında olan Kraliçe’nin varisi ise 66 yaşındaki Prens Charles..