Putin Dün Talimat Verdi, Bugün Harekete Geçildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün çekilme talimatı vermesinin ardından Rus savaş uçakları Suriye’deki Hmeymim üssünü terk etmeye başladı.

Putin Dün Talimat Verdi, Bugün Harekete Geçildi
Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki Hmeymim hava üssünde eve dönüş hazırlıklarını tamamlayan ilk uçak filosunun Rusya’ya dönmek üzere yola çıktığını duyurdu.

Yapılan resmi açıklamada toplanan ilk gurubun başında Rusya hava kuvvetlerine ait TU-154 nakliye uçağı bulunduğu, geride kalan uçakların ise SU-34 bombardıman uçaklarından oluştuğu kaydedildi.

Toplam kaç uçağın döndüğü ve hangi rota kullanılarak Rusya’ya ulaşacakları belirtilmeyen filonun daha önce kullanılan Suriye-Irak-İran-Hazar denizi güzergâhını kullanacakları tahmin ediliyor.

PUTİN TALİMATI DÜN VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 30 Eylül’de Rus uçaklarına Suriye’deki silahlı muhalif grupları bombalamaları için verdiği emir gibi yine sürpriz bir biçimde dün, Suriye’deki Rus askeri varlığının kısmen geri çekilmesini istedi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE ŞANS TANIMAK İÇİN ÇEKİLİYORUZ

Rus televizyonlarında dün akşam canlı yayınlanan toplantıda Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Suriye’deki durum hakkında bilgi aldıktan sonra, kararını şöyle duyurmuştu:

Söylediklerinizden Rusya Savunma Bakanlığı olarak Suriye’de önünüze koymuş olduğum görevleri büyük ölçüde yerine getirdiğinizi anlıyorum. Bunun için yarından itibaren Suriye’deki ana askeri birliklerimizi geri çekilmeye başlatmanızı emrediyorum.

Askerlerimizin kahramanlığı sayesinde terörizmin belini kırdık. Şimdi daha önce de söylediğim gibi barış görüşmelerine şans tanımak için geri çekiliyoruz. Birkaç ay boyunca askeri operasyonları yürüttüğümüz Tartus deniz üssüyle Hmeymim hava üssü ise vurucu güçlerimizin geri çekilmesine rağmen karadan ve denizden koruma altında tutulmaya devam edilecek.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.