Rusya lideri Vladimir Putin düzenlediği basın toplantısında 400 gazeteciye konuştu ve Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye- Rusya krizi ile ilgili sorularını yanıtladı. Türkiye ile ilgili tüm konulara olumsuz yanıt veren Putin "Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğine dair umut görmüyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE SURİYE HAVA SAHASINI İHLAL EDEMEZ
Burada Türkiye Rusya gerilimini anlatan Putin, Türkiye'nin Suriye'ye girmesinin artık mümkün olmadığını ifade ederek "Daha önce hava savunma sistemlerimiz yoktu. Şimdi S-400 lerimiz var. Eminim artık Türkler Suriye hava sahasını ihlal edemez. Suriye'yi kimin yöneteceğine dış güçlerin karar vermesini kabul etmeyeceğiz, pozisyonumuz değişmedi" dedi.

TÜRKMENLER VAR DESELERDİ VURMAZDIK
Putin, Rus uçağının vurulmasıyla ilgili konuyu tiksindirici bulduğunu ifade etti ve Türkiye'nin NATO'ya gitmesinin yanlış olduğunu söyledi. "Orada Türkmenler var deselerdi vurmazdık" diyen Putin, Türkiye'nin kendilerini uyarmadığını ifade etti ve "Türkiye'nin bu eylemi yapması yani bizim uçağımızı düşürmesini sadece düşmanlık olarak görmüyoruz. Türkiye'nin yaptığından tiksindik." şeklinde konuştu.

RUS GAZETECİLER ALKIŞLADI
Putin'in Türkiye'yi tehdit eden bu açıklamalarının ardından salondaki Rus gazeteciler alkış patlattı..