Suriye'de Palmira antik kenti yakınlarındaki Tedmur'da Rus savaş uçaklarını IŞİD hedeflerine yönlendirme görevini yerine getirdiği sırada hayatını kaydeden Rus özel operasyon gücü askerinin, 25 yaşındaki Aleksandr Prohorenko olduğu açıklandı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; Rusya’nın Suriye’deki Hmeymin üssünden 24 Mart'ta yapılan açıklamada, “Tedmur yakınlarında, Rus savaş uçaklarını IŞİD hedeflerine yönlendirme görevini yerine getiren bir Rus özel operasyon gücü askeri hayatını kaybetti. Son bir haftadır Palmira yakınlarında özel görev yapan askerimiz, IŞİD’in en önemli tesislerini tespit ederek Rus savaş uçaklarının hassas vuruşu için koordinat veriyordu" denilmişti.

BATI BASINI 'RUS RAMBO' DİYORDU

Tedmur'da istihbarat misyonunu gerçekleştirirken IŞİD militanları tarafından kuşatıldığını anladıktan sonra Rus hava birliklerine kendisini vurması için çağrı yapan Prohorenko, Batı basınında 'Rus Rambo' olarak adlandırılıyordu.

Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre; Prohorenko, Orenburg Bölgesi'ne bağlı Gorodkiy köyündendi. Mesai arkadaşlarına kendisini vurmasını söyleyen Prohorenko'nun eşinin hamile olduğu da belirtildi.